dissabte, 19 de setembre de 2009

El primer partit.

Avui el meu fill de set anys ha jugat el seu primer partit de futbol amb l'equip dels Benjamins A del nostre poble. Jo no li he cultivat mai l'afecció per aquest esport, més aviat en penso malament, per les connotacions agressives que de vegades es mouen al seu entorn. Però tot i això, durant el curs passat, el nen se'm va fer futboler en tota regla, al pati d'escola, i va començar a demanar-me per poder veure tal o qual partit, que juga el Barça, mama!

A l'estiu va veure els amics que feien el curset de tecnificació i va voler anar-hi ell també. Ho va passar tan bé que ha volgut seguir i ha començat a entrenar dos dies a la setmana. A mi ja m'agrada que vulgui fer esport i tant de bo que s'hi afeccioni per sempre. Amb això en tindria prou. Però a més, i en contra del sentit competitiu que li donen molts pares i mares, hi vaig veure una oportunitat pel meu fill únic de família monoparental; una oportunitat única d'aprendre esforç, tècnica, treball d'equip, respecte pels companys i per una autoritat diferent de la meva, la dels entrenadors, que bona falta que li fa! D'entrada deia que als partits no hi volia anar i vaig haver de prometre no obligar-lo, però n'hi ha hagut prou amb dues sessions d'entrenament, i avui ja hem anat a partit.La veritat és que m'ho he passat pipa i m'he quedat parada del sentit de joc que tenen aquesta petita colla, de com es passaven pilotes i com seguien unes certes tàctiques. El meu fill ha driblat, defensat, rescatat dels contraris i passat força pilotes i de debò que m'ha fet feliç veure que se'n sortia prou bé.

Els nens de l'altre equip eren Benjamins de segon any, semblaven més grans i tenien més tècnica, però els nostres han lluitat i han atacat tant com han pogut. El partit ha estat renyit i ens ha fet disfrutar, tot i la golejada que els altres ens han encaixat. Però els nostres també han marcat dos o tres gols. El porter ha hagut de ser substituït perquè ha rebut a les mans i el segon porter, que no n'havia fet mai, de porter, ha defensat com un lleó. Tot i ser menut d'estatura, ha aturat pilotes difícils i quan xutava l'hauríeu d'haver vist, quina energia!I quina gràcia feia, hem rigut ben de gust! Els pares i mares els hem encoratjat i aplaudit cada vegada que feien una jugada lluïda, encara que potser no la culminaven. I els hem aplaudit especialment en acabar el partit. Alguns feien mala cara: ha estat el moment de remarcar-los que era el primer partit que feien junts i que han fet jugades molt maques. Ho han fet bé, es passaven pilotes i ho feien amb força idea. O això m'ha semblat a mi.M'ha agradat molt veure com els entrenadors, que són molt joves, els han fet fer un escalfament molt seriós abans de començar el partit, estiraments, cursa i tot això. I ells anaven tots a una i ho feien tan seriosament...

Entre quedar al Club, anar a Sant Fruitós i jugar ens ha passat tot el matí. Els pares i mares hem parlat d'un munt de coses i ha estat molt agradable. Per mi serà feina dur el nen cada dissabte a jugar, però crec que li serà molt bo, que pot aprendre moltes coses positives i que a mi també m'anirà bé. Que així surto de casa, conec gent i m'airejo una mica. Ha estat un molt bon dia!

dimecres, 16 de setembre de 2009

Somnis estesos

No goso pensar
què em plauria,
he anat deixant
somins estesos
al llarg dels camins.
Potser eren engrunes
a tall de fita:
m'havien de servar
la ruta de retorn.
Si algú em diu
de tard en tard
uns mots amables
em desvetlla, agraïda,
un somriure.
Avui li agraeixo a la Sandra haver despertat aquest poema amb una pregunta al seu blog Papallones en la llum

Isabel

diumenge, 6 de setembre de 2009

Patent de vacuna contraceptiva amb PZP-4

Ahir, a traves de la web de la periodista Jane Bürgeirmeister, periodista que ha col·laborat amb diaris molt prestigiosos i que ha posat una denúncia contra la OMS i la companyia farmacèutica Baxter, fets pels quals ha perdut la seva darrera feina, vaig arribar al vídeo publicat al meu post anterior.

Com que sóc de mena inquieta, he volgut investigar sobre el PZP-4, una suposada substància contraceptiva, i no m'ha costat gens arribar a això per mitjà del cercador Google. Es tracta de la patent d'una vacuna contraceptiva, experimentada en mamífers i que es diu que podria ser aplicada als humans per mitjans de campanyes de vacunacions...

Serà veritat que hi ha ments que volen reduir la població mundial a 5oo milions de persones?


"US Patent No: 5,348,866
Patent
Genes encoding porcine zona pellucida protein PZP-4, expression thereof and contraceptive vaccines comprising expressed (poly) peptides
Details

Previous PageBack to Patents
Genes encoding porcine zona pellucida protein PZP-4, expression thereof and contraceptive vaccines comprising expressed (poly) peptides

Inventors: Isojima, Shinzo ; Akatani, Akiko ; Okazaki, Yuichi ; Sugimoto, Masanobu
Assignee: Isojima Shinzo; Tonen Corporation;
Abstract Text: This invention relates to a DNA sequence comprising at least part of a porcine zona pellucida PZP-4.alpha. or -4.beta. gene coding for an amino acid sequence represented by SEQ ID NO: 1 or SEQ ID NO: 2, respectively, in SEQUENCE LISTING. This invention also relates to an expression system and to expression of said DNA. In addition, this invention relates to an immunogenic recombinant polypeptide or peptide which comprises at least part of said amino acid sequence and which is obtained by expressing said DNA, and to a contraceptive vaccine for use in human or other animals which comprises said polypeptide or peptide as an active ingredient.
Issue Date: Sep 20, 1994
Application Filed: Mar 20, 1992
International Classifications: C12N; A61K"

Traducció aproximada de la darrera frase:

"... aquesta invenció es refereix a un recombinant polipèptid immunogènic o pèptid que comprèn com a mínim part de la mencionada sequència aminoàcida i que s'obté expressant el dit DNA, i també (es refereix)a una vacuna contraceptiva per usar en humans o altres animals, la qual comprèn el mencionat polipèptid o pèptid com a un ingredient actiu"

Aquesta patent va ser enregistrada el 1994 als USA, com podeu veure si llegiu el redactat en aglès. La font d'aquesta informació és aquí Potser és cert el que es denuncia al vídeo del meu post anterior?

Nota:

a l'article de la Wikipedia sobre la Jane Bürgermeister hi ha l'enllaç a una còpia en format PDF del la denúncia presentada per aquesta periodista contra la OMS (WHO, en anglès). Si consulteu la pestanya anomenada "discussion", veureu que es diu si la Jane existeix o no realment; que hi ha gent que ha investigat a les revistes amb les quals havia col·laborat, com Nature i The Guardian, i que hi han trobat força articles signats per la mateixa.

dissabte, 5 de setembre de 2009

Coses que espantenDiuen que potser ens estan esterilitzant per mitjà de les vacunes, que hi ha una conspiració de militars i uns anomenats "Il·luminati" per reduir la població mundial a 500 milions d'habitants.
La meva ment es resisteix a creure en una semblant maldat, però bé hi va haver un Hitler i bé és va voler fer ja una neteja ètnica en pro d'una suposada raça superior a mitjans del segle xx, una mica abans... I se sap que molts nazis, al final de la 2ª Gerra Mundial, van emigrar als USA.
Diuen que les grans fortunes del món el volen modelar al seu pler. Hi ha teories sobre un plà per reduïr la humanitat a 500 milions de persones, per això s'hauria dissenyat entre altres el Gardasil. Es voldria eliminar les races negres, asiàtiques i aborígens...
La meva ment es nega a creure que això sia possible, però reconeixo que em fa por: ja ha passat abans.
Qui ens assegura que no pugui tornar a ser possible?
En tot cas, l'únic que us puc dir:
No us deixeu posar cap mena de vacunes!!!
Mai sabreu què us estan injectant!

Operació Pandèmia

Ha corregut molt per Internet: avui l'he trobat recomanat per una biotecnòloga que comentava una notícia del portal 3cat24. Es tracta d'un documental de Julián Alterini que explica de forma molt gràfica i clara que hi ha darrere la ja anomenada Operació Pandèmia. Totes les dades en què es basa estan documentades des de fa temps per fonts fiables i diverses. El problema és que no interessa que se sàpiga.

divendres, 4 de setembre de 2009

Primera setmana.

Ha passat la primera setmana de feina. Fora del primer disgust -veure que havia de fer jo la feina que una altra no va fer el juny passat a la seva aula-,un cop dins l'engranatge, la veritat és que enguany va tot prou bé. És el segón any que estic al primer Cicle de l'Escola i ara ja estic encarrilada, ja sé com va tot. És un gran què.

No m'agrada l'estrès, però em vaig trobar una situació tal a l'aula que m'hi vaig posar de cop, i ara ja la tinc muntada quasi. Tot organitzat, net i polit, després de llençar un munt de coses que hi vaig trobar acumulades.Amb l'ajuda de la meva companya -que jo, per les circumstàncies, anava endarrerida quant a organitzar la classe- em manca tan sols posar els nombres corresponents a taules, safates i gots de material.

Estan pensats els horaris i previstes les activitats per als primers dies. Quedarà revisar curriculums, triar algunes temàtiques, fer previsions a llarg plaç. I començar a programar, que ja ho estem fent en força coses: hem triat sortides,organitzat els tallers, previst el nombre de sessions d'aquests darrers per a tots els trimestres i hem triat ja l'obra dels Pastorets que farem per Nadal. Això em fa molta mandra, em posen molt nervios les activitats de cara als pares: reconec que no m'agraden gens, però toca. I toca aguantar-se.

He encarregat, online,per al meu fill, els llibres d'anglès que fan servir a l'escola. De fet, no caldria: li deixen com a part del projecte de reutilització de llibres de text al qual m'he adherit. Els llibres, però, són per poder repassar a casa. A més, a l'Activity Book hi porta un DVD. I amb una cosa i l'altra miraré de reforçar-li l'anglès, al nen. Les clases privades són molt cares i sempre se m'ha donat bé. De passada, refrescaré la memòria. També li he demanat el mateix Diccionari de Català que faran servir a escola, perquè el tingui a casa i el poguem utilitzar quan ens calgui. Comença Tercer de Primària i clar, això es posa seriós, ja. A part d'això, l'he apuntat a entrenar futbol al Club Esportiu, que se m'ha tornat molt futboler,tot i que jo no li he pas cultivat. Això sí, diu que no vol anar a jugar partits. El que em pregunto és quant de temps ho seguirà dient: quan vegi que els altres hi van i ho passen bé... no serà la primer vegada que s'anima quan veu que els altres ho fan.

El ritme de vida torna a ser el de sempre: no poder badar boca, tenir molt clar què és el més urgent i tot allò que cal fer a cada moment. Comencen a faltar les hores de son,comença a aparèixer el cansament que en el fons no m'ha abandonat, ja no em puc arreglar tant, no hi ha temps... M'he proposat, però, per conjurar la por amb què ens volen contagiar, de retornar a una bona dieta mediterrània. Combatré grips diverses amb les armes que ens ha posat a mà la Mare Natura, que és molt més sàvia que els Laboratoris Farmaceutics: fruites i verdures riques en vitamina C, la vitamina D que ens dóna el sol, probiòtics dels iogurts de sempre -res de collonades d'actimels-, antioxidants dels llegums i cereals integrals. All i ceba, amb principis antibiòtics, a tot arreu. Oli d'oliva i herbes remeieres de les de sempre, que n'hi ha de molt indicades per combatre els estats gripals. Als USA ho recomanen a NaturalNeWs.com i nosaltres ho tenim tot tan a mà!

L'únic de bo de tot aquest enrenou de la grip nova és que, gràcies a ser tan contagiosa tot i ser lleu en la majoria de casos, sembla que el personal comença a recuperar el seny després d'anys en què, si t'agafava un grip, a la feina et miraven malament si et quedaves a casa a fer llit. I aquests dies els metges no paren de dir res més que això: que la grip es cura fent repòs i llit a casa. I que cap persona no ha d'anar a treballar si no ha passat 24 h. sense febre. Igualment pel que fa als nens en edat escolar. Sort que els governs d'aquest país o països han mostrat prou senderi en aquest tema...
Jo ja m'he quedat tranquil·la, ja que nigú em voldrà obligar a vacunar el meu fill amb unes vacunes altament qüestionades.