dissabte, 18 d’agost de 2012

Tants invents com he vist néixer.

Avui parlava amb el meu fill tot  prenent cafè fora, al balcó, a l'ombra dels tendal. A rel de la mica de deures que va fent, resulta que el quadern d'estiu tracta d'uns temes que a l'escola van passar de puntetes. A mi em sap greu que  certes coses li quedin per aprendre, i del quadern d'estiu vaig decidir passar al llibre de Medi i fer els temes en qüestió. Començàvem doncs amb les fonts d'energia i li he demanat a en J. que em llegís en veu alta el primer apartat, el de les energies no renovables. A mi, que m'agrada explicar el per què de les coses, m'ha donat per fer-li raonar la relació de l'ús del carbó amb la Revolució Industrial (el llibre ho esmentava), en James Watt, la màquina de vapor i tot això.
Motor de vapor, disseny de Boult i Watt
Al llibre hi havia un exercici que demanava de pensar sobre la utilitat o necessitat de certs estris, i tot parlant-ne, he acabat explicant-li al nano com era la primera rentadora de la seva àvia, una Otsein a motor, i també hem parlat de les neveres de gel. I se m'ha acudit pensar que m'agradaria escriure de tants invents com he vist néixer en la meva curta vida -tinc cinquanta-cinc anys, tan sols. Des de la nevera de gel fins a la Ipad, Déu n'hi do el què ha viscut una servidora. De passada, a veure si li puc picar la curiositat al noi perquè aprengui més coses, que el tema dels invents li agrada.

Aquest és, doncs, el primer post d'una sèrie nova, que etiquetaré com a "Invents que he vist néixer". No sé si tindrà gaire capítols o no. tot dependrà de la memòria, la inventiva i el temps que tingui per escriure, però ho aniré fent. He pensat que seria una bona manera de deixar el meu testimoni personal al meu fill, que de vegades no es fa la idea de com ha canviat la vida en un període tan curt de temps. Fins al proper, doncs!

2 comentaris:

  1. Endavant amb aquests nous posts sobre invents. Aquí tens un seguidor que no deixarà de llegir-te.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Albert! Els fills són un bon motiu per fer coses, i si veiéssis com és de curiós per en J. tot el què li explico...

    ResponElimina